Margaux Dietz om nya erotiska romanen Alexa


Margaux Dietz, 31, är en av Sveriges största influencers. Hon har gjort flera programledaruppdrag, skrivit en barnbok och en biografi. Nu kan hon även titulera sig som författare till en erotisk roman.

Idén till ”Alexa” föddes under en förlagsmiddag förra året.

– Jag älskar sex, många älskar sex. Det är en hobby som man kan utöva hemma själv eller med någon man tycker om. Där någonstans kom idén och då var det verkligen bara en tanke. Men jag kom hem, började spinna vidare på det och började fundera ut hur Alexa skulle kunna byggas upp och hur skulle jag kunna skapa en erotisk roman från det.

För att skriva boken har Margaux Dietz haft hjälp av Christin Magdu som medförfattare.

– Jag trodde att sexscenerna skulle vara det enklaste och att jag skulle bara ”wow det här är jag så taggad på”. Men det har också varit väldigt, väldigt svårt. Också hur man beskriver en sexscen utan att man gör den för utförlig. Man vill ju fortfarande att läsaren ska fantisera när den läser.

Vem har du skrivit den här boken till?

– Jag har skrivit den här boken till kvinnor som gillar att läsa om erotik, men som också gillar att läsa om spänning och som vill ha en bok som man också slukas upp av och förhoppningsvis upphetsad av och kanske avslutar för att man ska göra något annat.

Själv har Margaux Dietz beskrivit bokens handling som ”rätten till njutning och att som kvinna inte behöva be om ursäkt för sin sexualitet”.

– Jag själv har lärt känna mig själv väldigt bra, både efter barn, man känner en stor självsäkerhet och en trygghet till sin kropp. Men det tog ett tag att komma dit efter barn och graviditet och allt man går igenom. Men jag har alltid skämts lite för att prata om sex, tills då för ungefär ett och ett halvt år sedan. Efter det har man fått massor med inspiration och verkligen blivit mer trygg och landat i sig själv. 

Skådespelar i podcast 

I samband med att boken släpps kommer även en podcast att släppas. Podcasten är ett ljuddrama om karaktären Alexa, men med en handling som utspelar sig fem år innan boken.

Margaux Dietz spelar själv huvudrollen i podcasten. Det var dock inte tanken från början.

– Det blev så. Det har varit en jätteutmaning att för det första bara skådespela, men också att skådespela i en roll som också är väldigt mycket njutning och sex. Det är allt från swingersparty till BDSM-scener, så det har verkligen varit väldigt ”wow”.

Dock var hennes mamma inte helt övertygad om att Margaux skulle spela Alexa.

– Först ville hon inte att jag skulle spela Alexa i ljuddramat. Hon sa ”alla kommer tro att det här är det du gillar” och då sa jag ”men det kanske är det?”. Vad spelar det för roll?

För att spela in podden, som släpps i nio avsnitt, tog de hjälp av en intimitetskoordinator till sexscenerna.

 – I stället för att en sexscen har varit en jobbig sak att spela in så har det varit kul och tryggt och bra, säger Margaux Dietz.

Men hur det har gått till när scenerna har spelats in vill hon inte säga.

– Vi kan inte avslöja vår konst. Jag vill ju att de som lyssnar ska fantisera om det de lyssnar på.


Längre intervju med Margaux: ”Jätteläskigt att pappa ska lyssna på ens BDSM-scen”:

Margaux bestämde sig för att inte skämmas över att prata om sex